מוסקה בגרסה המקוצרת
מצרכים:
- 2 חצילים פרוסים לעיגולים בשרניים
- 5 עגבניות פרוסות לעיגולים
- 1/2 קילו בשר טחון מעורב בשומן כבש
- צרור כוסברה קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- 4 עגבניות מגורדות
- קופסא קטנה של רסק עגבניות
- 3 שיניי שום קצוצות
- פלפל חריף [לא חייב]
- פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
- מלח, פלפל, בהרט, פפריקה מתוקה
- שמן
- 1 כוס מים
- מגשית, קערה, תבנית תנור וסיר חימר
הוראות הכנה:
נניח בתבנית את הפרוסות חצילים, נמרח עליהם שכבה דקה שמן ונאפה אותם 15 דק’ בחום של 180 מעלות ונניח בצד.
בקערה נערבב בשר עם בצל קצוץ וכוסברה קצוצה מלח, פלפל, בהרט ומעט שמן, נגלגל קציצות שטוחות ונניח בתבנית. באותה הקערה נעשה את הרוטב. נערבב את הרסק עם העגבניות המגורדות, הפלפלים, השום, מים, מלח, פלפל פפריקה ומעט שמן ונתחיל לסדר בסיר בצורה אנכית: 1 פרוסת עגבניה קציצה 1 וחציל 1 וככה חוזרים עד שנגמר הכל ויוצאת מעין ספירלה של עגבניה קציצה חציל….
שופכים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור ל185 מעלות לכשעה. המלצה חמה, לאכול עם פיתה ולנגב מהסיר. מעדן.
בתאבון!