מקלובה בגרסה הקלה
מצרכים:
- 2 כוסות אורז מושרה במים (לפחות שעה)
- 2 תפוח אדמה פרוסים
- 1 כרובית פרחים
- 1 חציל פרוס
- 2 גזר מגורד
- 2 בצל קצוץ גס
- 700 גרם פרגיות/עופות חתוכות
- מלח, פלפל, בהרט, כמון
- 1/4 כוס שמן
- מים לפי הצורך
- מחבת, תבנית תנור וסיר חרס.
הוראות הכנה:
את תפוחי האדמה הכרובית והחציל מסדרים בתבנית חרס מורחים בשמן מלח פלפל ומכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך כ- 20 דק’.
בינתיים מחממים מחבת עם מעט מהשמן וצורבים את העוף/ הפרגית טוב מכל הכיוונים והמניחים בצד.
בסיר מסדרים שכבת תפוחי אדמה, שכבת חצילים ושכבת כרביות ומפזרים מעל גזר, חתיכות עוף/פרגית ואורז ומעל כל זה מפזרים את מה שנישאר לנו מהירקות.
בקערה עם מים מערבבים בהרט, מלח, פלפל ומעט כמון ושופכים על הכל. מכניסים לתנור ל-170 מעלות למשך כ-3 שעות.
בתאבון!
** אגב, קיימת אפשרות להוריד מעלות ל 100 מעלות ולהשאיר כל הלילה.
טעמי בראשית – כשאומנות ותשוקה נפגשים.