פורסם ב-

מקלובה בגרסה הקלה

מקלובה בגרסה הקלה

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז מושרה במים (לפחות שעה)
  • 2 תפוח אדמה פרוסים
  • 1 כרובית פרחים
  • 1 חציל פרוס
  • 2 גזר מגורד
  • 2 בצל קצוץ גס
  • 700 גרם פרגיות/עופות חתוכות
  • מלח, פלפל, בהרט, כמון
  • 1/4 כוס שמן
  • מים לפי הצורך
  •  מחבת, תבנית תנור וסיר חרס.
 

הוראות הכנה:

את תפוחי האדמה הכרובית והחציל מסדרים בתבנית חרס מורחים בשמן מלח פלפל ומכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך כ- 20 דק’.

בינתיים מחממים מחבת עם מעט מהשמן וצורבים את העוף/ הפרגית טוב מכל הכיוונים והמניחים בצד.

בסיר מסדרים שכבת תפוחי אדמה, שכבת חצילים ושכבת כרביות ומפזרים מעל גזר, חתיכות עוף/פרגית ואורז ומעל כל זה מפזרים את מה שנישאר לנו מהירקות.

בקערה עם מים מערבבים בהרט, מלח, פלפל ומעט כמון ושופכים על הכל. מכניסים לתנור ל-170 מעלות למשך כ-3 שעות.

בתאבון!

** אגב, קיימת אפשרות להוריד מעלות ל 100 מעלות ולהשאיר כל הלילה.

טעמי בראשית – כשאומנות ותשוקה נפגשים.