פאי רועים
מצרכים:
- 8 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים ומלח
- 2 ביצים [לא חייב]
- 1 קילו בשר טחון מעורבב בשומן כבש [30 אחוז]
- 2 בצלים קצוצים
- 2 עגבניות מגורדות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4 עליי בזיליקום קצוצים
- 1 כוס פירורי לחם
- 6 כפות שמן זית
- בהרט, מלח, פלפל
- מחבת ,קערה, וסיר חרס איכותי
הוראות הכנה:
במחבת מטגנים חצי מהכמות של בצל קצוץ עד שיזהיב עם מעט מלח ופלפל ו-3 כפות שמן זית ומעבירים לקערה. מוסיפים את תפוחי האדמה והביצים ומועכים לפירה מעט גושי.
בינתיים שוב מחממים את המחבת ומטגנים את שארית הבצל עם הבשר, עגבניות, בזיליקום, רסק מלח, פלפל, ובהרט ומתחילים לסדר בסיר שכבה פירה ושכבה בשר.
מסיימים בשכבה פירה, מפזרים מעל פירורי לחם ולתנור ל-180 מעלות למשך שעה. בתאבון!
טעמי בראשית – כשאומנות ותשוקה נפגשים.