פורסם ב-

תפוחי אדמה מוקרמים ומושחתים

תפוחי אדמה מוקרמים ומושחתים

מצרכים:

  • 8 תפוחי אדמה מורתחים
  • 1 שמנת מתוקה 500 מיל’
  • כוס חלב
  • 4 שיניי שום קצוצות
  • 200 גרם פרמזן מגורדת
  • 25 גרם גבינה כחולה
  • 100 גרם חמאה
  • בצל ירוק
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת
  • 2 סלסלות  של פטריות טריות
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט טחון
  • סיר קטן לרוטב וכמובן סיר חרס

 

הוראות הכנה:

בסיר קטן נשים חמאה, שום ופטריות ונחמם כ-2 דק.

נוסיף שמנת, חלב וגבינה כחולה ונוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט, נביא לרתיחה ונכבה את האש.

נסדר את תפוחי האדמה בסיר חרס, נשפוך מעל את הרוטב ונפזר את המוצרלה.

נכניס את הסיר לתנור ל-185 מעלות למשך 35 דק’ ולאחר מיכן נוציא אותו ונפזר מעל בצל ירוק.

בתאבון!